Grijanje poda

Podno grijanje

Visoki komfor i ugodna mikroklima. Podno grijanje nije nikakva novost u interijerima, no svakako je zadnjih godina sve više u trendu. Ima dugu tradiciju, a danas je toliko usavršeno da pruža odlično estetsko rješenje, ekonomično i zdravstveno prihvatljivo.

Visoko ulaganje

Mnogima se početna investicija čini nedostižna, no svatko tko se odluči na pothvat instalacije neće požaliti jer će ubrzo primijetiti sve benefite koje ova vrsta grijanja donosi. Na primjer, podno grijanje ima visoku energetsku učinkovitost što vodi mnogo manjim računima u odnosu na grijanje putem radijatora. Cilj svakoga tko se upušta u gradnju ili renovaciju doma je postići što niže troškove režija. Kako bi se postigao taj cilj posvećuje se pažnja materijalima koji se koriste, kvaliteti izolacije i nekim drugim faktorima među kojima je i odabir sustava grijanja.

Jednostavno održavanje

Kod podnog grijanja treba spomenuti i jednostavno održavanje koje također vodi uštedi novaca, ali i vremena. Budući da nema radijatora samim time nema niti suhog zraka i prisutno je mnogo manje prašine. To je vrlo bitno sa zdravstvenog stajališta. Ugodna mikroklima jedna je od važnih prednosti koja dolazi s ovim sustavom grijanja.

Danas se mnogo pažnje posvećuje uređenju interijera i tu je podno grijanje u vodstvu jer nema bojlera, radijatora, cijevi, nečistoće uzrokovane drvima ili peletom. Ne gubi se koristan prostor i izgled zidova nije narušen.

Dizalice topline

Uz pojam podnog grijanja veže se dizalica topline koja osigurava najisplativiji način zagrijavanja. Funkcionira tako da pomoću struje koristi toplinu iz vanjskog zraka. Ovo rješenje je trenutno najčešći izbor u mnogim kućanstvima. Pruža komfor koji rijetko koje drugo rješenje za grijanje može nadmašiti.

Photo by Max Rahubovskiy